Marionettes

Clementine mirosea a tutun și Guilty. Un miros mai plăcut de vinovat nu exista în momentul acela, profund întipărit în haina timpului.
-În fine… poate doar ne-am găsit într-un wrong time…

-Chiar a fost wrong time, Clem’…

Crezi că există ceva mai dureros decât să iubești și să nu fii iubit? Ohh da… și încă cum.
Când s-au împrăștiat sufletele pereche, unele s-au rătăcit atât de grav, încât în momentele in care aproape că se regăseau, mai apărea un perete în labirintul nesimțit. Ce prostie! Atât de neinspirat a fost Creatorul sau doar primește o satisfacție mârșavă din jocul ăsta? Dacă tot suntem niște marionete, de ce nu ne-ai creat din lemn? Aș fi preferat să fiu ușor inflamabilă, să mă fac scrum la prima tangență cu focul, decât să mă ard și să nu mă fac cenușă. Dacă tot ne joci pe degete, de ce nu ne-ai agățat de niște fire de ață, dar suntem strânși cu funia? Aș fi preferat să cad rapid în hău la atingerea ascuțită de foarfecă, acum tot tai cu cuțitul ăsta, mă rănesc și nu se mai rupe…

Adrienn s-a așezat pe scăunel…Într-o gamă minoră, dar cu pulsație apăsătoare pe suflet ca o ancoră aruncată-n mare, începu să gâdile clapele. Clementine și-a întors rapid privirea de la geam, a zâmbit monalistic, dureros, aruncând țigara. S-a încolăcit călduros pe la spatele artistului, a mai zâmbit o dată și și-a ocupat locul lângă el. A fost cel mai frumos „Comptine d’une autre ete”, cel mai frumos solo interpretat de un duo. Cel mai frumos duo transformat în cel mai trist solo.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s